submit


Aku wis ngginakaken luwih saka taun gesang kawula ing Filipina. Liwat course saka wektu iku aku wis thukul kanggo tresna budaya, tresna negara iki, lan katresnan kanggo nelpon Filipina omahku. Nanging. Aku uga wis teka kanggo éling soko. Aku wis teka kanggo éling sing aku ing kahanan unik Nalika nerangake kanggo bocah-bocah Wadon. Kene aku wong tn. lawas manca semi-fluent ing Bisaya, kawruh dhasar saka Tagalog sing manggen ing Filipina. Saiki yen sampeyan Filipino maca iki, aku pengin sampeyan kanggo mungkasi kene, lan mikir: Yen sampeyan ora ngerti aku, wis ora pitunjuk apa aku iki dilakoni kene ing Filipina. Apa bakal sampeyan mikir? Apa bakal panjenengan guess dadi minangka kanggo carane aku tak kene, lan apa aku milih nginep kene? Saiki aku ngene kaya kanggo enggo bareng karo sing banget umum ngobrol aku duwe. Gadhah kesah kanggo luwih saka Provinsi Iku aman kanggo wong sing aku wis interaksi karo kathah saka saben dinten Filipinos lan Filipinas. Kene iku banget umum pisanan interaksi (kang aku bakal duwe ing salah siji Bisaya utawa Tagalog): Filipino Pampanga:»Tenan. Angge orong. Sing gendakan. Ana persil saka gedhe bocah-bocah wadon ing kene. Aja pengin kula kanggo mbantu golek siji?»Iku nyengsarakke. Ukara sing nyengsarakke kula supaya akeh. Ngapa. Ora amarga padha mikir sing apa aku kene. Kita kabeh ngerti sing akèh saka manca teka menyang Filipina amarga padha wis ketemu Pampanga, duwe Pampanga Gendakan, utawa duwe Pampanga Bojo. A akèh saka manca teka kanggo golek Pampanga kanggo katresnan lan kasarasan kanggo wong-wong mau. Aku bakal dadi kethul kanggo kita ngerti akèh saka manca teka kanggo njupuk kauntungan saka Pampanga bocah-bocah wadon (sing nyengsarakke kula kanggo, iku lara, lan aku ngimpi saka dina sing owah-owahan). Aku ngerti sing iku bakal umum kanggo nganggep aku bakal kene amarga Pampanga. Yen sampeyan ana wong manca sing wis Pampanga bojo, gendakan utawa tetep kene amarga dheweke mangga ora mikir aku nyerang sampeyan. Aku ora. Iku wis ngandika karo supaya akeh passion lan yakin yen aku bisa ndeleng ing pasuryan sing. Aku bisa ndeleng ing pasuryan saka Filipinos sing ngomong tembung sing kanggo kula Padha pracaya sing alesan paling gedhe kok aku kudu arep dadi kene. Sing bakal dadi nomer siji alesan ngapa wong manca bakal tau arep nelpon Filipina ngarep. Ana iki pangertèn lengkap saka disbelief nalika aku pitutur marang wong-wong mau digunakake. Ing sawetara kasus, wong-wong malah bakal miwiti ngguyu ing pangertèn padha tenan don t pracaya iku. Biasane apa nderek»Kenging punapa sampeyan bakal kene»kula ngomong. Aku pirembagan bab sange sethitik inspirasi sipat aku ndeleng ing Filipino ati. Aku pirembagan bab ayu gunung-gunung, kali, lan pesisir. Aku pirembagan bab pangan. Ayu budaya aku terus kanggo sinau saka. Sange Filipinos aku wis ketemu lan wis pengalaman karo. Aku pirembagan bab rasa seneng aku seksi. Aku pirembagan bab apa aku tresna Filipina. Iku salah siji saka paling raos minangka aku bareng, soko biasane wiwit kelakon. Soko owah-owahan ing Filipinos pasuryan. Iku dadi saka boten mesthi, kanggo intrigue, kanggo bangga. Iku dadi saka yakin apa kanggo mikir, kanggo mikir»wong Lanang ana sawetara iku apik tenan kene aku kudu bangga. Ana sawetara alasan gedhe kanggo arep kanggo dadi bagéan saka budaya iki.»Uga ayo kula miwiti dening matur iki. Aku wis ketemu dadi akeh bakat, peduli, grapyak, pinter, ayu, apik tenan Filipinas liwat course saka wektu ing Filipina. Aku metu wong mesthi aku wis ngluwihi kasengsem ing kepingin kanggo njaluk bantuan kanggo ngerti sawetara bocah-bocah wadon sing luwih apik, kanggo njaluk nyedhaki prawan kene, lan kanggo duwe pacar. Aku wis ketemu sawetara Filipinas sing tengen adoh nggawe kula pengin aku wis kagungan hak istimewa saka paribasan»Sing Yuba.)». Mangga ora mikir aku kang»rumangsa utawa arrogant»mikir aku bisa gampang mung tanggal lan dadi karo cah wadon ing kene amarga sing ora cilik ing paling, lan aku ngarep-arep oleh tau mikiraken cara sing. Pitakonan sing, sing expression, lan sing wayahe wayahe aku nuduhake sing aku ora duwe pacar utawa bojo. Iku menehi kula kesempatan kanggo enggo bareng lan inspirasi bangga ing wong-wong mau. Iku mbantu kula inspirasi sawetara pikiran positif ing pikiran wong aku katon munggah kanggo wong Filipino. Aku wis ketemu liwat course saka wektu ing Filipina aku wis di-push adoh sembarang kesempatan aku uga wis kanggo tanggal Pampanga lan kanggo njaluk cedhak menyang Pampanga. Iku ora amarga aku ora arep kanggo. Iku ora amarga aku ora kasengsem. Iku ora amarga aku ora bisa nemokake Pampanga kang atraktif Kaya WOW carane ayu sampeyan bisa. Pampanga kaendahan mung ndadekake atimu nyawiji. Aku sok-sok nalika aku ketemu bocah-bocah wadon ing kene atine dadi edan. Carane manis bisa sing dadi? Carane ayu sampeyan bisa dadi? Gash. Yen aku ngomong»ya aku duwe gendakan»banjur iku owah-owahan kemampuan kanggo inspirasi. Aku ilang sing kasempatan kanggo inspirasi sing pikiran positif ing wong bab Filipino budaya. Enggal pikiran sing bakal mabur bali menyang panginten kang karo Pampanga mung alesan siji bakal pengin kanggo tetep ing Filipina. Yen aku ngandika:»ya aku duwe gendakan»ana prakara apa aku ngomong akèh saka search saben dinten Filipinos sing aku sesambungan karo bakal tansah pitados bilih ana alesan ngapa aku ana kene. Kahanan iki lan obrolan karo warga, wong pancene ora kelakon kanggo kula cukup asring. Kanggo kula, malah sanadyan aku mung bisa inspirasi wong siji liyane kanggo ngalih perspektif sing penting kanggo kula. Aku guess aku mung supaya ing katresnan karo Filipino budaya lan enggo bareng karo Filipinos lan donya watara kula.»Manca pisanan lan alesan utomo kanggo arep kanggo tetep ing Filipina amarga saka bocah-bocah wadon.»Kang aku ngerti iku ora everyone s perspektif aku mung nggawa munggah amarga iki wis kedaden akèh ing wektu kene ing Filipina. Nalika padha pracaya sing perspektif terus kanggo feed siklus iku kang bener. Déné yen Filipinos push liyane prasaja sange alasan apa siji kudu bangga kanggo nelpon iki negara ngarep bareng wong-wong alasan kawitan lan utomo karo manca lan saben liyane mungkin iku bakal inspirasi wong manca sing kene kanggo bocah-bocah wadon (kanggo alasan salah) kanggo ing PALING BANGET ngormati budaya iki lan iki wanita ayu. Mungkin iku bakal nguatake sawetara Pampanga wadon ora sijine piyambak utawa wong manca menyang sesambetan sing ora bisa dadi positif kanggo dadi ing. Padha dadi kanggo wong manca aku ketemu. Aku wis ketemu supaya akeh wong manca sing ing menit miwiti takon kula bab bocah-bocah wadon. Ing kasunyatan, mung sawetara dina kepungkur a foreigner marang kula:»Sampeyan kudu dadi hit amba karo ladies. Aku nang sampeyan sing gadhah dadi luwih nyenengake karo wong-wong mau. Njaluk bir sawetara ing sampeyan lan aku nang kabeh crita bakal teka metu.»Crita saka tn. lawas sing malah sanadyan mungkin sepi ing aspek saka urip, mung ora t setuju karo wong-wong ngarahke ing kang karo bocah-bocah wadon ing kene minangka kang paling bagéan saka Filipina. Don t njaluk kula salah aku rampung ngerti apa wong manca pirembagan bab bocah-bocah wadon ing kene supaya akeh, amarga padha sange, lan ya kemungkinan sing sampeyan bakal njaluk akèh manungsa waé saka wong-wong mau yen sampeyan ana wong becik. Aku wis digawe akèh banget cedhak Pampanga kanca-kanca liwat course saka wektu ing Filipina. Aku bakal menehi kowe conto saka soko sing biasane bakal dumadi: aku duwe kanca kenthel ing Cebu dijenengi Michelle. Siji dina kita padha hanging metu looking for úa kanggo nggawe sawetara pangan. Kita tumuju kanggo pasar ing Cebu kanggo pick munggah seger sayuran. Nalika looking ing sayuran sawetara saka vendor ngandika ing Bisaya Awu sing panjenengan bojomu. Maneh, aku duwe apa-apa salah karo apa individu mikir sing cara, amarga maneh, ya persil saka manca kang ana ing kene apa wis gendhakan, utawa garwa. Nanging occurs SABEN wektu aku hanging metu karo cah wadon sing wis mung mung kanca saka mine, lan biasane ing banget mbukak lan vokal cara bocah-bocah wadon bakal stereotyped minangka kang ditempelake kanggo kula. Ing sawetara kasus, wong-wong bakal dadi vokal bab iku, iku bisa ora adil. Aku bakal tansah njupuk wektu kanggo nanggapi kanggo wong-wong sing nggawe wong-wong komentar ing cara positif. Aku nerangake ing sange iku sing nggawe kula pengin kanggo dadi kene lan bagéan saka budaya sing inspirasi kula supaya akeh. Ngapa. Amarga aku pracaya yen kita pirembagan bab iku liyane lan nuduhake wong-wong mau kawitan lan utomo mungkin iku bisa duwe efek positif, aku guess iku bagéyan saka alesan ngapa aku njaluk wedi kanggo tanggal Pampanga. Aku njaluk wedi aku bakal ilang sing kasempatan kanggo tantangan Filipinos kanggo ndeleng prekara-prekara liyané ing budaya sing ayu. Kanggo tantangan wong-wong mau kanggo fokus ing wong-wong kawitan lan utomo. Iku bisa uga muni aneh, nanging pikiran sing dikarepake aku kudu duwe gendakan utawa kudu dadi kene amarga saka bocah-bocah wadon, lan nomer akeh Filipinos sing saya enggo bareng karo kula Iku mung jenis dadi kula adoh kadang. Sampeyan tau ngerti sing sampeyan bakal ketemu utawa mungkasi munggah karo. Kanggo kabeh aku ngerti aku ora bisa tiba ing katresnan karo denmark girl ing Filipina, utawa swedia cah wadon ing Kanada, utawa Pampanga ing Kanada

About