submit


Karo luwih saka, kepulauan nggawe munggah Filipina, angel kaputusan bakal dadi kang gedhe-gedhe kanggo ngunjungi. Manila iku ibukutha lan pulo utama kelompok sing Luzon, Visayas, lan Mindanao. Negara kang wong sing anget, grapyak lan kulawarga-minded sawijining masakan éca campuran saka Cina, spanyol, Meksiko, Jepang, Indonesia lan India. Pulo duwe sawetara internasional gateways. Ninoy Aquino ing bandara ing kang akeh penerbangan kanggo Filipina (lan ibukuthané Manila) tanah. Mactan ing Cebu ngalahake penerbangan saka Jepang, Singapore, lan Australia, Davao biasa penerbangan Indonesia lan Singapura. Manila, ing Luzon, pamer salah siji saka paling apik-wadi abad tengah kutha-kutha liyané ing donya. Intramurals, walled kutha, panutup meh hektar, ana dibangun dening spanyol ing. Rusak sak Perang Donya Kapindho, pemugaran karya iki diwiwiti dening Imelda Marcos, sepatu fame. Manila Cathedral ing tengah lan Fort Santiago ing northwestern tip. Sawijining warni Chinatown punika lor Pasig kali. Pulo duwe sawetara saka sing paling apik nyilem. Diakoni sacara internasional panggonan kalebu Tabatha Karang Millipascal Pulo (Cebu) Balisage Pulo (Bohol) Anilido, Batangas lan Puerto Galera (Mindoro). Filipina duwe iklim tropis, kang beda-beda gumantung dening wilayah. Ing mangsa garing nganggo saka nopember kanggo April, lan udan mangsa saka Mei kanggo oktober. Pulo lor kayata Baguio lan Luzon, uga minangka pusat, wis suhu antarane lan derajat sak udan mangsa. Ing sawetara suhu irungnya dicokot ing mangsa garing, kiro-kiro antarane lan derajat. Typhoon mangsa luwih saka juni kanggo desember. Wektu paling apik kanggo ngunjungi Filipina lan lor lan tengah pulo sak mangsa garing nalika dina sing cetha lan padhang, lan banyu udan iku paling tithik. Kidul (Davao) wis ora béda udan utawa mangsa garing. Cuaca iku pancet taun-babak, lan suhu bab — derajat. Ana ora ana wektu ala kanggo riko iki bagéan saka Filipina. Penerbangan domestik sing cara sing apik kanggo njaluk watara ing Filipina. Charter (helikopter lan cilik-kanggo-ukuran medium kapal) tiket uga kasedhiya. Ing Macrotrend bukaan kidul kanggo Carmona lan Cavite lan lor kanggo Macaulayan, Bulacan. Ing Metro Manila, Cahya Railway Transit nganggo saka Caloocan kanggo Baccarin. Cara liyane saka njupuk ing saindhenging negara kalebu taksi, bis, trikes lan jeepney. Ing jeepney klasik, inspirasi dening Amérika Perang Donya II tentara jeeps. Nalika prajurit Amérika kiwa Filipina, keluwihan jeeps padha didol utawa diwenehi kanggo wong lokal. Diudani-mudhun jeeps padha cekap karo kursi, decorated karo ornamen lan dicet ing werna padhang. Ing calesa rodo busses cara njupuk watara. Iku tradisional jaran-digambar kreta kerasa decorated sing iki ngenalaken sak taun sing Spanyol iki ruler

About