submit


Aku lair lan wungu ing Filipina, negara cilik ing wangun saka regane-mudhun Y ing Asia Kidul-wétan. Aku dipindhah menyang New York nalika aku ana lan kanthi cara kang abot nyoba kanggo golek imbangan antarane sandi budaya lan anyar ora pati ngerti budaya Kulon. Bagéan saka Amérika assimilation klebu free. Paling Filipinas (wadon saka Filipino), kayata aku, kathah ngenteni nganti kita pungkasan cah anom utawa awal s kanggo miwiti gendakan amarga kita wis wis wungu karo yakin sing kulawarga lan kita pasinaon teka page. (Iku mbantu aku dirawuhi Kabeh bocah-bocah Wadon Katulik Sekolah Dhuwur supaya ana sethitik banget nggodha.) Nanging nalika aku pungkasanipun miwiti gendakan sandi non-Filipino pacar, ana sawetara bab-bab kang perlu kanggo ngerti: Siji nilai budaya sing Filipinos bangga piyambak ing cedhak hubungan kulawarga. Filipino kulawargané lan, paling Asian kulawargané sing cedhak banget. Wong-wong ing pitches kanggo mundhakaken anak a saka kaki-nini kanggo wali baptis kanggo sabanjuré-lawang pepadhamu. Ing kasunyatan, historis, Filipino pangenalan melu wong mengkono layanan kanggo cah wadon kang kulawarga (fetching banyu, mbenakake gendheng bejat, etc.) minangka bukti fisik saka pengabdian kanggo dheweke lan kulawarga. Kulawarga punika bab sing paling penting kanggo kita sok-sok malah luwih penting kanggo kita saka sampeyan. (Nuwun.) Dadi, minangka Spice bocah-bocah Wadon ngomong: Yen sampeyan arep kanggo dadi dheweke pacangan, sampeyan tak kanggo njaluk dheweke karo kanca-kanca lan kulawarga. Lan tau, tau, tau ngenyek anggota kulawarga. Kita Filipinos uga duwe ngandika a: Yen sampeyan arep kanggo pengadilan cah wadon, pengadilan ibune. Dipercaya kula. Kerjane. Sanalika aku dadi lawas cukup kanggo tanggal, sandi ibu dhateng kula, aku ora care apa kesukuan iku, yen kang Katulik. Amarga kita lagi saka ketat lan konservatif Romawi Katulik negara, paling Filipinas sampeyan ketemu paling kamungkinan mirsani Katulik preian, sing aktif ing gréja, lan nyandhang agama paraphernalia salib kalung, kanggo kayata. Ing wektu sing padha, aku ngerti sawetara Filipinas sing ora pikiran yen wujud liyane saka liyane agama utawa ora ngenali karo agama. Nanging uga dielingake sing malah yen padha don t care, kulawarga bisa, supaya ngidhak kasebut kanthi teliti. Sampeyan maneh ing dheweke house kanggo page wektu kanggo nedha bengi lan sampeyan re bingung bab gunung pangan ing ngarepe sampeyan. Ana luwih wong teka? Ora, sing s mung carane kita mangan. Nalika cousins ing interracial sesambetan nggawa wong sing pinunjul kanggo kita ngarep kanggo pisanan, padha lagi tansah kepunjulen dening jumlah pangan ibu saged kanggo nyiapake ing wektu rong dina (Ya, loro. Pangan penting). Sampeyan ora bisa uwal karaoke mesin. A Filipino kulawarga bound kanggo dhewe ing paling siji (amarga beda gedhe-gedhe duwe beda songs, roh). Dadi, yen sampeyan njaluk diundang kanggo partai lan wong tahap lan nyanyi, aku nyuwun pangapunten, nanging sampeyan ora bisa uwal mic. Kita bakal meksa sampeyan kanggo sing. Wong lanang sing nuduhake kapentingan ing partner kula weruh iku tantangan nalika padha ketemu metu aku nyimpen dhewe kanggo marriage. Padha mikir padha bisa alon meksa kula lan break kula mudhun, nanging Filipinas sing wungu kanggo pracaya jinis kanggo wong sing dienggo kanggo nglampahi liyane saka urip karo. (Kita agama Katulik muter bagean sing, banget.) Mesti wae, sawetara Filipinas kathah dadi kurang laku konservatif saka wong liya, nanging malah banjur, padha mbokmenawa seneng ora kanggo melak-melak pirembagan bab sing seksual pengalaman. Looking for fun wengi metu. Apa sampeyan foodie, sajarah wudo, utawa mung munggah kanggo sethitik ngulandara, nimbang iki fun gagasan tanggal ing Washington DC

About