submit


Aku wis urip ing Filipina kanggo taun. Aku bisa karo enom Filipino priya lan wanita. Miturut kanggo macem-macem sumber, ana sawetara alasan: -Kulawarga kabeh kanggo Filipinos. Akeh saka budaya lan akeh pancasan padha nggawe sing viewed liwat lensa kulawarga (i.e. iki apik kanggo sandi kulawarga. Kulawarga sadurunge poto, padha golek sing nilai liyane ing grup sing padha bagéan saka kulawarga kanca group (Barked) etc. (Collectivism aku mikir iku disebut akeh negara-negara Asia sing padha ing gati) Westerners golek nilai ing sing padha minangka individu. -Ora kabeh, utawa malah paling, dening sembarang liya, nanging akeh Filipinos omah-omah kanggo dhuwit. Ing Western budaya kita omah-omah kanggo tresna, roman, kompatibilitas, etc. Akeh Filipinos nindakake uga, nanging sawetara omah-omah kanggo dhuwit lan stabilitas. Nalika westerner dhaup a Filipino, padha mugia padha ngerti sing marrying kulawarga kabèh (ing paling musna), amarga Filipino bakal nyana kanggo wong-wong mau kontribusi kanggo kabèh kulawarga lengkap. -Kapan sing Filipino dhaup wong sing saka klompok sing dianggep luwih ‘status’, narik wong-wong mau munggah ing status uga. Akeh Filipinos mikir highly Amerika, lan kelompok liyane uga. Yen padha omah-omah wong saka salah siji saka kelompok iki, iku narik wong-wong mau munggah ing»status»piye wae. Contone, aku duwe Filipino kanca sing nikah Taiwanese wadon. Panjenenganipun iki, ing siji, panginten luwih status amarga sing kang nikah. Tetep wonten ing pikiran, sing nalika viewed liwat budaya western iku uga katon»mati»utawa reged sing iki enom bocah-bocah wadon omah-omah lawas putih wong-wong lan iku bisa dadi, nanging aku wis ketemu akeh sing padha saestu seneng nikah kanggo iki wong lawas Apa padha sinau kanggo tresna mau utawa saestu tresna marang wong-wong mau saka awal aku ora ngerti. Ing dealing karo budaya sing beda-beda saka kita dhewe kita kudu tansah ati-ati ora kanggo pass pangadilan uga katon ing iku liwat sing budaya dhewe lensa. Apa sing kabeh sukses Indian wong Amérika marrying putih wanita. Iki bisa dadi bab sing padha minangka sukses ireng wong marrying putih-garba

About